De website van Jan Bos

U bent hier: Home > Veel gestelde vragen

 Veel gestelde vragen

Vraag:

Waar vind ik uitleg over de begrippen die gebruikt worden in de stamboom?

Antwoord:

Op deze pagina vind je enige uitleg over al die begrippen.

 

Vraag:

Waarom kan ik mijn naam niet vinden in de stamboom?

Antwoord:

Je behoort toch echt tot de familie maar je naam komt niet voor op de website met stamboom gegevens.
De reden daarvoor is zeer waarschijnlijk dat je naam wordt beschermd door de privacy regels: In verband met de privacy-wetgeving zijn alle gegevens van nog levende personen, maar ook van personen waarvan het niet zeker is of ze al of niet zijn overleden afgeschermd.
Alleen personen die daarvoor toestemming van mij hebben gekregen, kunnen die gegevens inzien.
Als je die gegevens wilt inzien, kun je me vragen om een registratie, zodra ik je die heb verstrekt kun je je inloggen bij de website van Humogen en dan kun je al die gegevens inzien.
 

Vraag:

Wat betekent alias in een stamboom.

Antwoord:

Antwoord

In het verleden werden personen vaak met verschillende namen aangeduid. Vóór 1811 was er nog geen officiele registratie van de personen. De gegevens die toen werden opgeschreven, in bijv een trouwboek of een doopboek, waren de namen die persoon zelf had genoemd. Rekening houdend met het feit dat heel veel mensen niet konden

 
 

Links naar diverse sites

Mijn site met stamboomgegevens »

Mijn stamboom bij Geneanet »

Bronnen

 Voor het samenstellen van de stamboom heb ik gebruik gemaakt van heel veel bronnen. Soms leverde een collega genealoog informatie maar ook de databases van instanties die de gegevens bewaren en voor bestudering beschikbaar stellen. Op deze pagina zijn een aantal links naar naar die bronnen.

nach oben