De website van Jan Bos

U bent hier: Home > Stamboom

Stamboom

Naar de volledige stamboom

In dit menu vind je een aantal keuzemogelijkheden om de gegevens van mijn stamboomonderzoek te bekijken.

Je kunt de kwartierstaten van  mij en van mijn vrouw inzien bekijken. Dat is een actieve kwartierstaat: Als je je muis op een gekleurde (rood of blauw) rechthoek plaatst wordt de informatie over die persoon genoemd in het vak zichtbaar. Als je op het kleine grijze vierkantje aan de voorzijde of de achterkant klikt worden de mensen die eerder of die later werden geboren  zichtbaar.

Ook is er een parenteel van elk van de stamvaders van de diverse families. Ga naar Parentelen van de stamvaders en kies één van de stamvaders waarna je een overzicht krijgt van de bij mij bekende nazaten.

De hele stamboom zelf die op deze site staat en kan worden geopend met de menukeuze 'Humogen;  is een aparte website. Er zijn twee mogelijkheden om deze te bekijken:

  1. Je klikt op de menukeuze "Stamboom" en gaat naar het stamboomonderzoek maar blijft ook verbonden met deze site.
  2. Je klikt hier en komt op de website met mijn stamboom. Als je dan weer hier terug wilt komen moet je naar www.janbos.net

Privacy op deze site.

Stamboomonderzoek gaat over personen. Niet iedereen is er van gediend dat zijn gegevens op het internet circuleren. Daarom zijn er op deze site een aantal maatregelen toegepast om de privacy van personen te beschermen. De gegevens van nog levende personen worden niet gepubliceerd. Als iemand korter dan 100 jaar geleden werd geboren en als bij mij niet bekend is dat hij of zij is overleden wordt aangenomen dat de persoon nog leeft en worden zijn gegevens niet gepubliceerd.

Uitleg van enkele gebruikte begrippen.

Kwartierstaat:

Wanneer je alle voorouders van jezelf of van een andere persoon wilt uitzoeken, maak je een kwartierstaat. Je begint dan bij de persoon van wie je de kwartierstaat maakt, de kwartierdrager of proband(us). Vervolgens zie je de ouders, hun ouders, alle grootouders, betovergrootouders, en ga je door tot je niet verder komt. Bij elke generatie terug in de tijd, verdubbelt het aantal voorouders in het schema.

Parenteel:

Wil je alle nakomelingen van je stamvader in mannelijke én in vrouwelijke lijn weten, dan maak je een 'parenteel'. Je zoekt dan gezinsgegevens van zowel zoons als dochters, vervolgens van hun zoons en dochters, enzovoort. Een parenteel is dus de meest uitgebreide vorm van afstammingsonderzoek.
In mijn stamboom zul je zeker niet alle zoons en dochters van de voorouders terug vinden. Ik heb me meer gericht op de kwartierstaten en wat minder op de kinderen van die voorouders om zo, zoveel mogelijk voorouders te vinden .


 

Deze pagina werd voor het laatst bijgewerkt op: 06 December 2020, 12:45

Submenu

Links naar diverse sites

Mijn site met stamboomgegevens »

Mijn stamboom bij Geneanet »

Bronnen

 Voor het samenstellen van de stamboom heb ik gebruik gemaakt van heel veel bronnen. Soms leverde een collega genealoog informatie maar ook de databases van instanties die de gegevens bewaren en voor bestudering beschikbaar stellen. Op deze pagina zijn een aantal links naar naar die bronnen.

nach oben